2019-08-10 Pirmoji Žlibinų bendruomenės gurmaniška kelionė į Latviją, į Jelgavos kraštą buvusi Kuržemės ir Žiemgalos hercogystė. Prieš kelionę, keliautojams buvo primintos pagrindinės saugaus eismo tiesyklės. Nepamiršti prisisegti saugos diržus autobuse, neskubėti eiti per pėsčiųjų perėją ir prisiminti, kad esame kelyje ne vieni. Jelgavos mieste ekskursijos dalyviai saugiai elgėsi gatvėje.     Aplankome šitake grybų ūkį „Trubieniki“. Tai didžiausias „Šitake“ grybų augintojas Latvijoje. Ponas Janis pasiūlė pasižvalgyti po ūkį, sužinoti grybų auginimo paslaptis, paragauti šviežių „Šitake“ grybų ir pasimėgauti nuostabia grybų sriuba. Ūkis visus metus augina aukščiausios kokybės grybus, kuriuos vėliau pristato prestižiniams Latvijos restoranams ir parduotuvėms. Toliau keliaujame į Ozolnieki kraštą česnakų ūkį. Šeimininkė p. Antra sukūrė daug įvairių receptų ir iš česnakų ruošia gardžius ir įdomių patiekalus. Čia paragavome česnakų arbatos, marinuotų česnakų žiedų, užtepėlių, moliūgų sriubos su česnakais ir net česnakų ledinukų. Iš Jelgavos pasukome į Tervetę, ir ten aplankėme Zelmani ,,Sulos namus“. Po šauniai praleistos dienos, bendruomenės pirmininkė Inga Bumblauskaitė dar kartą patikrino saugaus eismo žinias, ir priminė, kad atšvaitą reikia ne tik turėti, bet jį tinkamai ir nešioti. Visiems kelionės dalyviams išdalinti atšvaitai.

Dangerutės Pakalniškienės nuotraukos