Daugiau kaip dešimt metų žlibiniškiai švenčia Žolinės šventę. Nuo seno tądien susitinka, vieni pas kitus pavieši, aukojamos šv.Mišios, po jų – organizuojami koncertai, bendruomenė visus kviečia paragauti žolelių arbatos, pasidžiaugti nuveiktais darbais.

Švenčiame vasaros ir rudens sandūrą, kai svarbiausi lauko darbai jau nudirbti. Moterys šiai dienai surenka gražiausias laukų ir darželių gėleles, vaistažoles, daro puokštes. Puošia Žlibinų gyvenvietės centrinę gatvę, Žlibinų bažnyčią, savo namus.

Gražių akimirkų suteikia ir atvykę garbūs svečiai – atlikėjai iš didžiosios Lietuvos. Nacionalinės premijos laureatų M.K. Čiurlionio kvartetas ir dainininkės Astos Krikščiūnaitės įspūdingas koncertas Žlibinų kultūros centro scenoje žavėjo dainų melodingumu, dovanojantis klausytojui dalelę artisto jausmų.

Prof. Igno Končiaus vaikaitis Gintaras Končius su žmona Virginija kasmet organizuojantys vaikų dailės vasaros stovyklą ,,Šiaudinukė“. Darbų parodėlės, gražiausių sodybų apdovanojimai ir nuoširdžios padėkos.

 

Foto nuotraukose 2014-2016 metų Žolinės šventės akimirkos.