2020-08-15 nuotaikinga Žolinių šventė ,,Žlėbėnūs žlėbūm nier 2020”!
Šventę atidarė Žlibinų kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvas ,,Sausdravielis”! vadovė LoretaVaitkutė.
Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, seimo nariai: Andriejus Stančikas, Jurgis Razma ir Jonas Varkalis širdingai sveikino visus susirinkusius šventės dalyvius. Žlibinų seniūnijos seniūnas Martynas Stančikas apdovanojo gražiausiai tvarkomų sodybų šeimininkus.
Po oficialaus šventės atidarymo, scenoje skambėjo vokalinių ansamblių ir liaudiškos muzikos kapelų dainos. Liaudiškos muzikos kapela ,,RIVIENA” vadovas Alfredas Lučinskas, moterų vokalinis ansamblis ,,DRAUGYSTĖ” vadovas Kęstutis Kazlauskas, Žlibinų moterų vokalinis ansamblis vadovė Rūta Černeckienė. Svečiai : liaudiškos muzikos kapela ,,SODŽIUS” vadovė Vilija Razmienė, liaudiškos muzikos kapela ,,MEDINGA” vadovė Virginija Budrienė ir Plungės 3-ojo amžiaus universiteto moterų ansamblis vadovė Rūta Černeckienė.

Visos šventės metu vyko edukacijos, viena iš jų ,,dekoruotų akinių” edukacija. Tad už kūrybiškumą pirmoji vieta atiteko Livetai Rožnytei.

Įdėja ,,Sukurk dekoraciją” pievelėje, neapsakomo grožio gėlių kompoziciją kūrė Žarėnų gatvės gyventojai. Medžiotojų klubas ,,PURVAIČIAI” paruošė skanų šernienos šiupinį, Plungės visuomenės sveikatos biuras negailėjo užduočių ir kaip visada puikių prizų! Vakarinėje žolinių šventės programoje visą kaimą linksmino talentingi ir kūrybiški muzikantai – Saulius Petreikis ir grupė! Po jų į sceną žengė ir tikrą pirtį užkūrė jaunieji 16 HZ! Bet tai dar buvo ne viskas! Vakarą užbaigė grupė ,,COMBO”, kuri išjudino kiekvieną sėdintį! O šventiniai fejerverkai – tai mūsų padėka JUMS, už tai, kad buvote kartu su mumis!
Dėkojame šventės rėmėjams:
Plungės rajono savivaldybei,
Plungės visuomenės sveikatos biurui,
Plungės sveikatos centrui,
Žlibinų bendruomenei,
UAB ,,Strategas”,
Lietuvos kultūros tarybai,
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai,
Kazytei Jasaitienei.

Žlibinų KC direktorė Alina Bružienė

Gintarės Taurinskaitės ir Dangerutės Pakalniškienės nuotraukos