2018 m. Žlibinų bendruomenė, dalyvaudama Plungės visuomenės sveikatos rėmimo specialiojoje programoje, parengė projektą „Psichinė – emocinė sveikata Žlibinų bendruomenėje“. Projekto metu planuojamos įgyvendinti veiklos buvo pristatytos gegužės 4 dieną per Plungės visuomenės sveikatos biuro atstovų vykdytą renginį „Vaikščiojimo su šiaurietiškomis lazdomis nauda“.

Žlibiniškiai savo inicijuotą projektą pradėjo renginiu rugsėjo 12 dieną. Tąkart Žlibinų kultūros centre buvo organizuota paskaita tema „Psichinė ir emocinė sveikata Žlibinų bendruomenėje“, kurią vedė gydytojas psichiatras E. Prišmontas. Paskaitos dalyviai sužinojo daug naudingos informacijos apie sveikatą, vaistų naudą ir žalą. Gydytojas kvietė rūpintis savo sveikata, reikalui esant konsultuotis tik su specialistais, nepasitikėti kaimynų patarimais ir nevartoti jų rekomenduojamų piliulių.

Kitas projekto etapas buvo susijęs su fraktalų piešimu – magišku keliu į save per formas ir spalvas. Spalio 30 dieną, skambant relaksacinei muzikai, Žlibinų bibliotekoje nemažas būrys susirinkusiųjų mokėsi ir vėliau išbandė fraktalų piešimą. Užsiėmimui vadovavo Žlibinų kultūros centro direktorė Alina Bružienė. Ji papasakojo apie spalvų ir muzikos poveikį žmogaus nuotaikai, savijautai ir jausmams. Fraktalai išėjo labai gražūs, magiški, užburiantys ir paslaptingi. Buvo smalsu ir įdomu.

Nuo spalio 1 dienos buvo vykdoma pagrindinė projekto dalis – sportinių užsiėmimų ciklas „Pilateso mankšta“. Pilateso užsiėmimai organizuoti du mėnesius porą kartų per savaitę. Juos vedė kineziterapeutė Erika Prišmontaitė. Pilatesas sukurtas siekiant suformuoti sveiką kūną bei dvasią ir sveiką gyvenseną. Tai išskirtinė mankštos sistema, kurią sudaro tempimo ir raumenų stiprinimo pratimai. Tokia kūno treniruotė stiprina ir formuoja raumenyną, gerina laikyseną, lankstumą bei pusiausvyrą. Mankštos metu pratimai atliekami lėtai, judesiai yra derinami su kvėpavimu.

Projekto „Psichinė – emocinė sveikata Žlibinų bendruomenėje“ vykdomuose renginiuose dalyvavo 200 žmonių  4 – 86 metų amžiaus.